Wel of geen K5 / Krimpenerwaardgemeente?

k5woensdag 26 februari 2014 20:04

Heel erg lang hebben we in onzekerheid gezeten: komt er nu wel of geen K5 / Krimpenerwaardgemeente?
U heeft er van kunnen lezen op de websites van de diverse gemeenten en in de regionale kranten.

Hoewel er nog steeds geen volle 100% duidelijkheid is, kunnen we toch vrijwel zeker uitgaan van een fusie tussen 5 gemeenten in de Krimpenerwaard per 1 januari 2015.

Omdat er al eerder sprake was van een mogelijke fusie hebben de besturen van de ChristenUnies van Vlist, Bergambacht, Schoonhoven en Ouderkerk (in Nederlek is geen ChristenUnie) zo'n drie jaar geleden al om tafel gezeten met de vraag: Wat gaan we doen als de fusie doorgaat?

Er is toen al veel voorbereidend werk verricht door een werkgroep, zoals de concept-statuten voor een nieuwe ChristenUnie Krimpenerwaard en een draaiboek voor een fusie.

Een fusie ging toen niet door, maar inmiddels zijn de zaken veranderd..

Het draaiboek mag geopend worden. Het blijkt dat er heel wat gedaan moet worden voor de verkiezingen die waarschijnlijk op 19 november 2014 plaats gaan vinden.

De werkgroep is nieuw leven ingeblazen en er is sprake van een voorlopig fusie-bestuur met drie tijdelijke subcommissies: een programmacommissie, een selectiecommissie en een campagneteaum. Het is goed te weten dat er in elke subcommissie leden van elke plaatselijke ChristenUnie zitten.

Programmacommissie: deze schrijft een verkiezingsprogramma en is inmiddels al aan het schrijven geslagen.
Bent u van mening dat bepaalde zaken zeker genoemd moeten worden in het programma dan kunt u hen hiervan op de hoogte stellen via:
programma@krimpenerwaard.christenunie.nl

Selectiecommissie: deze stelt een kandidatenlijst op,
Waarschijnlijk een van de moeilijkste onderdelen: wie heeft welke talenten, wie komt het beste tot zijn/haar recht en op welke plaats op de lijst.
Hoe krijg je een juiste afspiegeling van onze nieuwe gemeente? hoe bepaal je wie er de lijsttrekker zal gaan worden.....?

Uw opmerkingen kunt u mailen naar: selectie@krimpenerwaard.christenunie.nl

Campagneteam: deze zorgt voor de public relations.
Hoe winnen we de stem van onze burgers voor de ChristenUnie Krimpenerwaard? welke middelen gaan we daar voor inzetten, welke slogan gaan we voeren en welke ludieke acties gaan we verzinnen.

Mail uw tips en ideeën door naar: campagne@krimpenerwaard.christenunie.nl

« Terug